Family greenhouse
Family greenhouse

The mother of two desired a fun, automated space to grow tropical and warm weather plants while teaching her children about water reclamation and reusing materials. The glass roof drains to a rain pillow underneath the greenhouse where the reclaimed water is pumped up to a drip irrigation system. The skylights open using a temperature controlled system and the mechanical venting also uses a thermostat control so it happens automatically. The south and west windows are removable and there is a hidden retractable metal rack system to store them when not in use. Floor and shelving is made from old school bleachers, and the base cabinet is from the REStore. Almost all the bevel siding is reclaimed and purchased at various reuse stores around Seattle.

    Additions & Remodels
    Backyard Cottages and ADUs
    Kitchens & Baths
    On the Boards